4 Şubat 2012 Cumartesi

VOLKAN KONAK’LA KONSER ÖNCESİ


Cratos Premium Otel’deki konseri öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ünlü sanatçı şunları söyledi.


“Merdiven altı ayaküstü sohbetleri sevmiyorum”

Konser öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ünlü sanatçı, önümüzdeki günlerde çıkacak albümünün müjdesini verdi. Emeğiyle ve duygularıyla bir albüm daha yaptığını belirten Konak, albümde her zamanki gibi yüreğini ortaya koyduğunu iletti. Basın röportajlarına uzak durduğu ile ilgili sorulan soruya sanatçı, “merdiven altı ayaküstü sohbetleri sevmiyorum” diyerek yanıt verdi. Konak, restoran çıkışlarında ya da başka mekanlarda ayaküstü yapılan sohbetleri samimi bulmadığını ekledi.


“Her yerde Behçet’in sesini duyuyorum”

15 gün önce kalp krizinden kaybettiği can yoldaşı bateristi Behçet Türkekul’un ölümünün ardından hala kendine gelemediğini ileten sanatçı, televizyon programında bile hala ismini yaşıyormuş gibi andığını söyledi. Türkekul ile çok yakın dost, hatta can yoldaşı olduklarını ifade eden Konak, “her yerde onun sesini onun müziğini duyuyorum” diyerek özlemini dile getirdi.


“Basına minnet duygum yok”

Basın mensuplarıyla arasının her zaman için iyi olduğunu belirten Konak, bu konuma yıllarca kendi tırnaklarıyla kazarak geldiği için basına vefa duymadığını iletti. “Basın beni yoktan var etmedi, ben bir konuma geldim” diyerek basına minnet duymadığını sözlerine ekledi.


“Ölüm bile kendi elimden olmalı”

Volkan Konak’a uçak korkusu ile sorulan soruya sanatçı, kontrolü hep elinde bulundurmak istediğini iletti. Uçağı kendisi kullansa problem yaşamayacağını söyleyen Konak, “kontrol hep bende olmalı, hatta ölüm bile kendi elimden olmalı” dedi.

Röportaj sonrası balo salonunda sahne alan sanatçı, geniş repertuarı ve bitmek bilmeyen enerjisi ile sahneden hayranlarına unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Konak, şarkı aralarında seslendirdiği şiirler ile hayranlarından tam not aldı. Balo salonunu dolduran yaklaşık 1500 kişinin hep bir ağızdan eşlik ettiği sanatçı, bir bir ardına sevilen şarkılarını seslendirdi. İki bucuk saati aşkın süre sahnede kalan ünlü sanatçı, hayranlarından bol bol alkış aldı. Sevilen Karadeniz şarkılarının yanı sıra birçok anonim eser ve Türk sanat müziğinden parçalar da seslendiren Konak,  özellikle “Yaşasın Türkiye” sloganıyla Çanakkale şiiri – türküsü ve İzmir Marşı’nı seslendirdiğinde salonda büyük alkış koptu. Herkesin ayakta ellerinde mendillerle eşlik ettiği sanatçı, tüm izleyenlerden tam not aldı. Volkan Konak sahnede anlattığı komik anıları ve fıkraları ile de izleyenleri gülmekten kırıp geçirdi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder