4 Şubat 2012 Cumartesi

HALK EKMEĞE TAM NOT

Başkentli çocukları temsilen çalışmalarını sürdüren Çocuk Meclisi’nin çalışkan vekilleri, Halk Ekmek Fabrikası’nı gezerek, incelemelerde bulunarak, Genel Müdür Ali İlkbahar’dan bilgi aldılar.
Başkent’te ekmekte kalite ve sağlığın güvencesi haline gelen Halk Ekmek’e tam not veren çocuk vekiller, fırından taze çıkmış ekmeğin tadına bakmayı da ihmal etmediler.




İnceleme ve bilgilenme faaliyetlerini hızla sürdüren 17. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, TBMM Çocuk Hakları İzleme Komitesi Başkanı Cevdet Erdöl ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı ziyaretlerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek ve Un Fabrikası’nda da incelemeler yaptılar.  

Başkanlık Divanı üyeleri ve komisyon temsilcilerinden oluşan 14 kişilik bir heyetle gerçekleştirilen ziyarette ilk olarak üretim tesisini gezen meclis üyeleri, galoşlarını ve berelerini giyerek, hijyen kurallarına uygun biçimde gezilerini sürdürdüler. Çocuklar, son teknolojiyle donatılmış fabrikada, hijyenik bir ortamda üretilen ekmekler hakkında bilgi edindiler. Hamurun karıştırılması, mayalanması, eşit parçalara ayrılması, üzerilerine çizik atılması ve ardından yürüyen bantlı fırınlarda pişirilmesini izleyen çocuklar, fırından çıkan sıcacık ekmekleri tatma keyfini yaşadılar. Ekmeğin, un, su, tuz ve mayadan oluşan bir hamurdan, sofralara kadar geçirdiği süreçlere tanık olan meclis üyeleri, son derece titizlikle sürdürülen üretim çalışmalarını ilgiyle takip ettiler.

Ayrıntılı bilgi için;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder