6 Şubat 2012 Pazartesi

PEDALLI HELİKOPTERLER UFUKTA GÖRÜNDÜ

Geçtiğimiz günlerde ABD’de Maryland Üniversitesi (UMD), Havacılık Mühendisliği’ne bağlı James Clark Mühendislik Okulu’nda SolidWorks yazılımı ile gerçekleştirilen bir çalışma yakın bir gelecekte insan gücüyle havalanabilecek helikopterlerin yapılabileceğini kanıtladı.
UMD’nin bu projesi, hava sporları ve hava taşıtları alanında bir otorite olan Fédération Aéronautique Internationale (FAI)’nin onayladığı iki rekorun da sahibi oldu. İlk UMD uçuşu dört saniye ile ikinci uçuş da 12,4 saniye ile bu alanda önemli bir rekor olarak kaydedildi. UMD tasarım ekibi, şu günlerde, Sikorsky Ödülü için önemli bir kriter olan üç metre yükseklik ve 60 saniye havada kalma bariyerini yakalayacak çalışmalara başladı.




DS SolidWorks Dünya Eğitim Pazarları Direktörü Marie Planchard, üniversitenin elde ettiği bu başarının son derece değerli olduğunu ifade ederek, “Maryland Üniversitesi proje ekibini tüm içtenliğimizle kutluyoruz. Zira çok incelikli hesaplamalar gerektiren böylesine üstün bir tasarımı insan gücünün ve direncinin sınırlarında kullanarak, üstelik bunu en doğru malzemelerle hayata geçirerek önemli bir projeye imza attılar. SolidWorks’ün gururu olan bu ekibin yeni rekorlara doğru yürüdüğünü görmekten büyük bir gurur ve bu çalışmalarında onlara destek vermekten mutluluk duyuyoruz” dedi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder