1 Şubat 2012 Çarşamba

HEM GİRİŞİMCİ, BAŞARILI BİR İŞ KADINI HEM DE ÖRNEK BİR ANNE


Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni tamamlayarak 1989 yılında açtığı ilk eczanesi ile 20 yıllık iş hayatı geçmişinin getirdiği özverili çalışmaları başarılı sonuçlar doğurdu ve 2011 yılının “En İyi Hizmet Ödülü”nün sahibi oldu. 
Sabiha Kiraz, bu arada farklı sektörlerle de ilgilenmiş: restoran, menkul kıymetler, cafe&bar, tekstil ve son olarak da healthand beauty center adı altında bir ticari pazara daha adım atmıştır. Bizler de onun bu çok yönlü çalışma hayatını ve En İyi Hizmet Ödülü’nü almasını sağlayan başarısının ardındaki detayları merak ettik. Biz sorduk, Sabiha KİRAZ tüm içtenliğiyle cevapladı.

  “En İyi Hizmet Ödülü” için sizi tebrik ediyoruz. Detayları bize anlatır mısınız?
Teşekkür ederim. 138 firma arasından bu ödülü alabilmek çok büyük bir gurur kaynağı. Gordion Alışveriş Merkezi tarafından bu yıl ilk kez verilen ödüllerdi… Herkes için çok değerli ve önemliydi tabi… Bizi layık gördükleri için çok mutlu olduk. Ödüller toplam 8 katogoride 8 firmaya dağıtıldı. Ödülü alan kurumsal firmalar arasında tek başımıza ekip olarak bu ödülü almak tarifi zor bir duygu.
Eczacı olmanızın yanı sıra pek çok konuda da faal olduğunuzu gördük. Hem eczacılığın hem de farklı sektörlerin sorumluluğunu almak zaman istiyor olsa gerek. Siz kendinizi nasıl programlıyorsunuz? Kadınlar iş hayatına atıldıklarında ister istemez çok yönlü olmak zorunda kalıyorlar çünkü farklı sorumlulukları da oluyor. Siz aynı zamanda da bir annesiniz. Biraz da bu yönünüzden konuşalım…
Evet, iki kızım var. İş hayatım ve özel hayatımı dengelemeyi, ailemle zaman geçirmeyi de ihmal etmediğimi özellikle vurgulamak istiyorum. Bazı yerlere gelmek için mutlaka feragat etmeniz gereken konular olacaktır, bunu kabul etmek gerekir fakat feragat ettiğiniz konu aileniz olmamalı… Sıralama yapmayı da doğru bulmuyorum. Kimse aileden ve annelikten önce gelemez. Bu işler sadece güzel bir proglamlama ve sisteme oturtulduğunda hallediliyor. Her şey sizin kişisel tercihinize bağlıdır. Sonrasında ise çevrenizdekilerin anlayışı ve size karşı toleransları gerekiyor mutlaka.  İş kadınları bir noktada ev kadını da olmak zorunda kalabiliyor, ‘’iki karpuz bir koltuğa sığmaz’’ diye bir atasözümüz var ama isteyince her şey yapılıyor. Yeter ki çalışmalarınıza inanın ve çalışmayı sevin. Başarılar tesadüf işi değildir.   
Yeni yılın ilk günlerinde okurlarımıza iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?
Ankara benim için çok özel bir kent. İnsanlarının büyük bir çoğunluğu sağlık, moda, alışveriş ve kişisel bakımlar konusunda kendilerini yetiştirmişler ve bilinçli davranıyorlar. Bir işletmeciden neler beklenir ve nereler tercih edilir, bunları biliyorlar bende bu beklentileri karşılamak adına her zaman kendimi yenileyerek, dünya gündemini takip ederek vizyonumuzu geniş tutmaya çalışıyorum. Ayrıca yeni yılın keyfini sürmeye başladığımız şu günlerde; tüm dünya insanı için zor geçen  2011 yılından yanımıza sadece güzellikleri alalım, kendimize hedefler koyup gerçek olması için mücadele etmekten vazgeçmeyelim.
Eminim hepiniz yeni yıl gecesinde bir yıldız gibi parladınız ama temennim tüm yılınızın yıldızların ışıltısında devam etmesi ...


Daha ayrıntılı bilgi için ;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder