7 Şubat 2012 Salı

COCA-COLA ile “MUTLULUK YOLCULUĞU”

Coca-Cola, 125. yıl kutlamaları çerçevesinde, geçmişten geleceğe mutluluk yolculuğunu anlattığı bir sergi düzenledi. 21 Aralık tarihine dek santralistanbul Galeri 1’de gezilebilecek olan bu sergi için Coca-Cola’nın merkezi Atlanta’daki arşivinden çok özel parçalar ilk kez Türkiye’ye getirildi.

Coca-Cola ile “Mutluluk Yolculuğu” adlı sergide Coca-Cola, izleyicileri geçmişten geleceğe uzanan bir yolculuğa çıkarıyor. İki bölümden oluşacak sergide, ilk bölümde Coca-Cola’nın 125 yıllık geçmişi 5 farklı dönemle temsil edilirken, ikinci bölümde ise mekan-zaman algısı değiştirilerek geleceğe atıfta bulunuluyor.



Coca-Cola ile “Mutluluk Yolculuğu” adlı sergide, 1800’lerin sonundan günümüze dek yaşanan ana dönemlerin yaşam tarzını ve beğenilerini yansıtan obje ve sanat eserleri izleyicilerin beğenisine sunuluyor. Coca-Cola’nın merkezi Atlanta’dan bu sergi için özel olarak Türkiye’ye getirilen birbirinden değerli eserler arasında Andy Warhol, Norman Rockwell, Haddon Sundblom,  Hufford, Peter Tutzauer gibi    dönem   sanatçılarının    Coca-Cola’ya  özel    olarak    yaptıkları   eserler    de bulunuyor.  

Sergide Coca-Cola’nın dünyadaki ve Türkiye’deki ilk ilan çalışmalarının yanı sıra uzaya gönderilen ilk Coca-Cola şişesi, uzay için tasarlanan ilk içecek makinası ve ilk promosyon malzemeleri en dikkat çeken parçalar arasında yer alıyor. Serginin bir başka sürprizi ise Coca-Cola’nın geleceğe uzanan öyküsünün, 4 boyutlu ses kullanımı ve 360° görsel deneyim sunarak  anlatıldığı ikinci bölüm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder