6 Şubat 2012 Pazartesi

‘’LEYLA İLE MECNUN’’ GAZİ’DE

TRT’de 9 Şubat 2011’de başlayıp bir Fenomen haline gelen absürt komedi Leyla ile Mecnun dizisinin ekibi, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü Mimar Kemaleddin Salonu’nda Gazililerle buluştu.

Oyuncular Ali Atay, Ahmet Mümtaz Taylan, Köksal Engür, Serkan Keskin, Osman Sonat, Nalan Kuruçim, Müge Boz, Zeynep Çamcı, Cengiz Bozkurt ile Yönetmen Onur Ünlü ve Senarist Burak Aksak öğrenciler tarafından yoğun ilgi ve tezahürat ile karşılandı.


TRT’nin en iyi yapımlarından birisi olduğu ifade edilen ve özellikle gençlerden büyük beğeni toplayan dizi ile ilgili soruları cevaplayan Leyla ile Mecnun ekibi, karşılaştıkları ilgi karşısında hem şaşkınlık hem de mutluluk yaşadılar.

Beklenenin aksine, dizinin sinema filmi yapılmasının düşünülmediğini ifade eden yönetmen Onur Ünlü, TRT ile de bir sorun yaşanmadığı sürece işbirliklerinin devam edeceğini söyledi. Bu sırada izleyiciler arasında bulunan TRT görevlileri de, her Salı günü reyting sonuçları geldiğinde dizinin başarısını gördüklerinde çok sevindiklerini belirttiler.

Absürt komedinin Türkiye’de çok denenmemiş ve aslında zor da bir alan olduğuna değinen Onur Ünlü, herhangi bir mesaj kaygılarının olmadığını belirterek: “Yaptığımız işlerde bir isyan var, evet ama alt tarafı televizyon işi yapıyoruz. Dolayısıyla her şeyle dalga geçiyoruz, her şeyi tiye alıyoruz” dedi.

Senaryo yazımına dair sorulara yanıt veren Senarist Burak Aksak ise senaryonun 3 bölüm önden gittiğini, ayrılan karakterlerin ise diziye geri dönmeyeceğini söyledi. Senaryonun yanı sıra oyuncuların çekimlerde doğal tepkileri ve doğaçlamaları ile senaryoyu zenginleştirdiklerini belirten Aksak, senaryo hakkında fazla ipucu vermekten kaçındı.

Söyleşinin ardından ekibe plaketleri takdim edildi. Mecnun’u canlandıran Ali Atay, “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü aldıktan sonra: “Çok şaşkınım, inanamıyorum!” diyerek salonu kahkahaya boğdu.

Leyla ile Mecnun takipçileri Gazililerin sorularıyla sıcak ve samimi bir ortamda devam eden söyleşi, ekibin imza dağıtması ve fotoğraf çekimleri ile sona erdi.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder