4 Şubat 2012 Cumartesi

PELİKAN SOLVENT İÇERMİYOR!

Son dönemlerde yürürlüğe giren çeşitli yasa ve yönetmeliklerle bazı kırtasiye ürünlerinde, insan sağlığına zararlı maddelerin kullanımına ve çocuklara satışına yasaklamalar getiriliyor. Özellikle bu kapsamda, okullarda su bazlı yapıştırıcıların kullanımı zorunlu hale geliyor.
Geniş ürün yelpazesi ile kırtasiye sektörünün öncülerinden olan Pelikan, solventsiz ürünleriyle de bu segmentte en çok ürün sunan marka olma özelliği taşıyor. Bu yıl satışa sunulan yeni Peligom, Gummi Zamk ve farklı boyutlardaki stik yapıştırıcı Pelifix solventsiz içeriğiyle çocuklar için zarar teşkil etmiyor. Bu ürünlerinin içeriğinde solvent bulundurmayan Pelikan, hem çocuklara hem de ebeveynlere rahat bir nefes aldırıyor.




Pelikan Ülke Müdürü Pınar Ersoy Türkiye’de Peligom satışlarının çok yüksek olduğunu ve satışlardan çok memnun olduklarını ifade ediyor ve ekliyor: Türkiye’de Peligom çok satılan bir ürün. Hatta insanlar kırtasiyelere gittikleri zaman bana bir yapıştırıcı verir misiniz demiyor, Peligom verir misiniz diyor. Özellikle okullarda öğrencilerimizin rahatlıkla kullanabilmesi için Peligom’un solventsizini de üretmeye başladık. Solventsiz Peligomlarımızın da satışları çok iyi gidiyor. Hatta solventsiz yapıştırıcılar segmentinde en fazla ürünü bulunan marka Pelikan.

173 yıllık köklü geçmişiyle kalite konusunda her daim hassas olan Pelikan, hem ambalajların hem de tüplerin üzerinde ilgili yasayı ve uyarıları belirtiyor. Üstelik ambalajların üzerinde bulunan “solvent içermez” ifadesi, rahatlıkla ürünü diğerlerinden ayırt edebilme imkânı sunuyor. 
Ayrıntılı bili için;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder