30 Ocak 2012 Pazartesi

UNICEF TÜRKİYE 60.YIL BALOSUNDA ÜNLÜLER GEÇİDİ

UNICEF Balosu 16 yıl sonra bir kez daha Hilton İstanbul’da gerçekleşti. Çocuklarla 60 Yıl’ temalı balonun ana sponsoru ve mekânı Hilton İstanbul oldu.

Düzenlenen balonun amacı; UNICEF’e kaynak yaratmanın yanı sıra iş, kültür ve sanat çevrelerini bir araya getirmekti. Kokteylle başlayan Çocuklarla 60 Yıl’ UNICEF Balosu’nda UNICEF’e her zaman “destek veren sanatçı Zülfü Livaneli, UNICEF İtalya İyi Niyet Elçisi dünyaca ünlü Amerikalı şarkıcı Amii Stewart, gerçek bir çocuk dostu olan çok yönlü sanatçı Ayça Varlıer ve Yabancı Değiliz Müzik Grubu gönüllü olarak sahne aldı.

UNICEF Türkiye Milli Komitesi Başkanı Prof. Talât Halman, UNICEF Türkiye Temsilcisi Ayman Abulaban, UNICEF İyi Niyet Elçileri Türkân Şoray, Yıldız Kenter, Müjdat Gezen, Ayşe Kulin, Gülsin Onay, Tayfun Talipoğlu ve İbrahim Kutluay’ın yanı sıra, geçtiğimiz günlerde UNICEF İyi Niyet Elçisi ilan edilen Kıvanç Tatlıtuğ’un ev sahipliği yaptığı gecede, UNICEF destekçisi birçok ünlü isim de yer aldı.




Geçtiğimiz aylarda İstanbul’un sokaklarını süsleyen Türkiye’nin en geniş kentsel sanat ve sosyal sorumluluk projelerinden biri olan, Nuri M. Çolakoğlu’nun koordinatörlüğünde gerçekleşen STARS OF ISTANBUL Açıkhava Sergisi kapsamında hazırlanan yıldızlardan 10 özel yıldız heykeli baloda çocukların eğitimi için açık arttırmaya çıkarıldı.


10 yıldız heykeli arasında değerli sanatçı Devrim Erbil’in ‘İstanbul’un Yıldızı’, Süleyman Saim Tekcan’ın ‘Benim Yıldızım At’ , Zahit Büyükişleyen’in ‘Déjà vu’, Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun ‘Barışın Yıldızı’, İsmail Acar’ın ‘Kayıp Yıldız (Yılanlı Sütun)’, Cömert Doğru’nun ‘Başöğretmen’,Sedef Yılmabaşar Ertugan’ın ‘İstanbul’un Kedileri’, Özgür Yücel ‘in ‘Bedri Rahmi Eyüboğlu 100 Yaşında’ adlı eseri yanı sıra, UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçileri Türkan Şoray’ın ‘Umuda Bakış’ ve Ayşe Kulin’in ‘Tomur Atagök – Tomurcuk’ adlı eserleri yer aldı. 


Selçuk Yöntem ve Defne Halman yönetimindeki açık arttırmada ayrıca Türkan Şoray’ın yağlı boya tablosu ve "TW STEEL “ Kıvanç Tatlıtuğ Special Edition” 1 kadın ve 1 erkek kol saati de satışa sunuldu ve UNICEF için yaklaşık 170 bin TL’nin toplandı. Geceye katılan Yazar Ayşe Kulin:  “Sizler için ekonomik anlamda bir değer ifade etmeyen meblağlar, çocukların eğitimi açısından büyük önem taşıyor. Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin.”dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder