18 Ocak 2012 Çarşamba

KIŞIN SEBZE YETİŞTİRMENİN ZEVKİ:“PENCERE ÖNÜ BOSTANLARI”

Botanika, Pencere Önü Bostanları ile kışın da sebze yetiştirmenin ve taze taze sebze yemenin zevkini sizlere yaşatıyor. Maydanozdan rokaya, yaprak kerevizden semizotu, fesleğene kadar özlenen taze ve doğal sebzeleri Botanika’nın Pencere Önü Bostanları’nda tadabilirsiniz.

 Hobi bahçeciliği konusunda öncü firma Botanika’nın en gözde markalarından, ismiyle anılan “Pencere Önü Bostanları” çıktığı ilk günden itibaren büyük rağbet görüyor. Evinde sebze yetiştirmeyi ve taze sebze yemeyi özleyen herkesin ihtiyacına karşılık veren Pencere Önü Bostanları bu kışta evinizin sıcaklığında sebze yetiştirmenin keyfini yaşatacak, bol çeşide sahip Pencere Önü Bostanları’nda maydanoz, roka, tere, semizotu, fesleğen, yaprak kereviz, buğday çimi, dereotu gibi taze sebze seçenekleri sunuyor. Ayrıca evlerinde kedi besleyen ve sokağa çıkmayan kedilerin ihtiyacı olan kedi otu ise yine Pencere Önü Bostanları’nın çeşitleri içinde bulunuyor.
 Sebze yetiştirmek için mutlaka bir bahçeye sahip olmanız gerekmiyor. Türkiye’de hobi bahçeciliği konusunda çığır açan Botanika, evde sebze yetiştirmenin keyfini Pencere Önü Bostanları ile yaşatıyor. Üstelik de bunun için derin bir tarım bilgisine de sahip olmanız gerekmiyor. Her saksının içinde bulunan o ürüne ait tohumlar, ekme ve büyütme kılavuzunda basitçe anlatılan prosedüre göre uygulandığında en geç 3 ya da 4 hafta içinde doğal sebze yemenin keyfini size sunuyor.

 Pencere Önü Bostanları’nın fikir ve isim babası Botanika Ürün Geliştirme Müdürü Erkan Şamcı, konuya dair şu açıklamalarda bulunuyor: “Botanika olarak şehirli insanın gün geçtikçe topraktan uzaklaşması ve üretme hazzını yaşayamaması bu markanın doğuş nedeni olmuştur. Çok basit fakat bir o kadar da zaruri ihtiyaç olan insanın toprakla temas etmesi gerekliliği, Pencere Önü Bostanları ile yaşam buldu. Apartman ve sitede yaşayan insanların kendilerine ait bir avuç bile toprağa sahip olmamalarından yola çıkarak en azından evlerinde bu tür bir üretim yapabilmelerini olanaklı kılabileceğimizi düşündük. Salatalarda ya da yemeklerde çeşni olacak sebze ve yeşilliklerin tohumlarını saksılarla beraber ambalajlayıp sebze severlere ulaştırmış olduk.”
Kışın bahçe sahibi olmadan ve zor koşullara maruz kalmadan sebze yetiştirilebilen bu küçük bostanlar sahibine sebze yetiştirmenin tüm aşamalarını da gösteriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder