2 Aralık 2011 Cuma

MÜZİK, HEYECAN VE HAYAT BİZDE...

Başkent, yepyeni bir radyoya kavuştu. 100.5 frekansıyla dinleyicileriyle buluşan ve kısa sürede hayli dikkat çeken Atlantis Fm, Ankara merkezli yayın yapmasına rağmen, www.atlantisfm.com.tr aracılığıyla İstanbul ve diğer illerde de dinleyicileriyle buluşuyor.
Dinamik ve disiplinli bir ekiple kısa sürede büyük başarıya ulaşan Atlantis Fm’i Radyo Müdürü Can ÖNAY’ın ağzından dinledik.
Atlantis Fm nasıl doğdu?
Gordion Grup tarafından hayata geçirilen, Atlantis City Projesinin önemli bir parçası olan Atlantis Alışveriş ve Eğlence Merkezi; alışveriş, keyif, eğlence, dinlence, spor ve metro bağlantılı monoray, ve radyosu ile tümünü bir arada bulunduran Türkiye’nin ilk ve tek Alışveriş Merkezi’dir. Pop müziğin de tıpkı alışveriş ve eğlence gibi yükselen bir değer olması göz önüne alındığında, Atlantis Fm’in hem AVM’ye hem de şehre ayrı bir dinamik getireceği düşünüldü ve Atlantis Fm, Atlantis AVM bünyesine dahil edildi. Yayına çok kısa bir süre önce başlamış olmasına rağmen Ankara’nın en çok dinlenen 2. radyosu oldu.
Radyoculuk kariyerinizden bahseder misiniz?
1994 yılında Radyo Ses'te yayıncılık hayatıma başladım.97 yılına kadar Radyo Ses'te devam ettim ve 97'nin Mayıs ayında Radyo Mydonose 'a geçtim. Ekip arkadaşlarımla beraber 2003 yılında Radyo Mydonose Türk Pop’u kurduk. 2011 yılının haziran ayına kadar burada devam ettim ve ardından 2011 yılının Ağustos ayında 100.5 ile Atlantis Fm 'de yayına başladık.

Ankara'dan yayın yapıyorsunuz ulusal bir radyo olma düşünceniz var mı?
Radyo yayıncılığının artık hedefe yönelik ve kendi kentimizin detaylarına hakim olduğu lokal radyoculuk olduğuna inanıyoruz. En sıcak ve en interaktif iletişimin sağlandığı sistemle Ankara'da bunu yapıyoruz. Ulusal yayıncılıkta radyo dinleyicisi başka şehirlerin hava, etkinlik ve trafik haberlerini duymak zorunda kalıyor ama dinleyiciler sadece kendi şehriyle ilgili haberleri duymak istiyor. Biz de Atlantis Fm’in yayın politakasını oluştururken bu noktadan baktık ve çok kısa bir süre içinde Ankara’nın en çok dinlenen 2. radyosu olmayı başardık. Ayrıca internet aracılığıyla tüm şehirdeki dinleyicilerimize de ulaşabiliyoruz.

Neden kısa anonsları tercih ediyorsunuz?
Dinleyicilerin gereksiz uzunluktaki anonslarla uzun konuşma ve reklamlarla radyo dinleme zevkinden uzaklaştırıldığı bir dönemdeyiz. İnsanlar daha az konuşma ve daha fazla müzik dinlemek istiyor. Biz de bunları dikkate alarak yayın yapıyoruz. Gereksiz anonslar yerine sosyal sorumluluk projelerine beklentisiz yer verdiğimiz anonsları tercih ediyoruz.


Kendi Kentim, Kendi Tarzım, Kendi Müziğim…


REFİK SARIÖZ
Hem televizyon hem radyoda sunuculuk yapıyor. Yayıncılık hayatına İzmir'de başlayıp İstanbul'da devam ederek soluğu Ankara'da almış. Kral Tv ve bir çok yayın kuruluşundan çalışarak deneyimlerine deneyim katmış. Bu işin tamamıyla kendi ruhunu beslediğine ve yansıttığına inanıyor. Hafta içi her sabah 08:00 ile 12:00 saatleri arası enerjisi ve kahkahalarıyla tüm Ankara'yı güne hazırlıyor. Cumartesi günleri ise saatler 16:00'yı gösterdiğinde POP 40 listesiyle dinleyicilerine ulaşıyor. Listede yer alan sanatçılarla telefon bağlantısı gerçekleştiriyor.



PELİN BAŞALMAN
Kariyerini ekran karşısında yaptı. Artık Atlantis Fm’de Pazar günleri 11:00 ile 13:00 saatleri arasında isteklerin yer aldığı kültür-sanat ve sağlık haberleriyle harmanlanmış, stüdyosunda birbirinden özel konukları ağırlayarak dinleyicileriyle buluşuyor.


ERDİNÇ BİTİRİM
Radyo Mydonose, Capital Radyo, Max FM ve bir çok radyoda görev alan Erdinç BİTİRİM 10 yıllık bir deneyime sahip. Lisans eğitimini İletişim de tamamlamış ve alaylı olmadığını vurguluyor. Atlantis Fm’in prodüksiyon Müdürü de olan Erdinç hafta içi hergün 16:00 ve 18:00 saatleri arasında Atlantis FM dinleyicilerine keyifli dakikalar yaşatıyor.


NECATİ TELLİ
Hala lisans eğitimine devam ediyor. Radyo Başkent'te yayıncılık hayatına başlayıp 6 yıllık bir deneyimi var. Aynı zamanda seslendirme ve tiyatroyla da ilgileniyor. Amacı; tek anonsta bir kişinin bile olsa yüzünde tebessüm oluşturabilmek. Hafta içi saat 18:00 ile 22:00 arası Atlantis Fm 'de sizlerle.


NİLGÜN ÖNAY
“En iyi Sunucu” ödülüne sahip Nilgün, TRT Televizyonu Ankara Radyosu’nun yanı sıra Radyo Mydonose başta olmak üzere pek çok  yayın kuruluşunda görev yaptı. Şu sıralar Atlantis Fm’de hafta içi hergün 12.00 - 16.00 saatleri arasında sesini duyurmaya devam ediyor.

17 yaşında seslendirme yaparak mesleğe adım atan Nilgün, doğallığı ve tecrübesini en güzel şarkılarla harmanlıyor. Dinleyicilerinden beslendiğini söyleyen Nilgün’ün enerjisi program boyunca dinleyicilerine de geçiyor. Programında Fettah CAN, Kenan DOĞULU gibi önemli isimleri ağırlayan müzik aşığı yayıncı, aynı zamanda Atlantis Fm’in Müzik Koordinatörü...



Röportaj. Pınar Sakarya - Nesrin Tabak
Fotoğraf. Hamdi Akman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder