2 Aralık 2011 Cuma

3. ANADOLU KÜLTÜRLERİ VE YEMEK FESTİVALİ, LOS ANGELES’TA KUTLANDI

Türkiye’nin yurt dışında yapılan en büyük festivallerinden Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali’nin üçüncüsü Los Angeles’ta coşkuyla gerçekleşti.

Tüm detaylarıyla, Anadolu’nun tanıtıldığı etkinliğe ABD’de yaşayan çok sayıda Türk ve ABD’li katıldı. ABD’nin Los Angeles kentinde düzenlenen Anadolu Kültür ve Yemek Festivali’nde muhteşem bir performans sergileyen Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET Halk Dansları Topluluğu, orada yaşayan Türklerin göğsünü kabarttı.



Pasifik Enstitüsü'nün düzenlediği Türk Festivali’nde İstanbul'dan Konya'ya, Antalya'dan Mardin'e pek çok kentin standı Amerikalılardan ve ABD’de yaşayan Türklerden büyük ilgi gördü. Los Angeles Orange County Fuar Alanı’nda 50 bin metrekarelik bölgede kurulan festivalde Akdamar Kilisesi, Topkapı Sarayı, Kız Kulesi, Mardin Taş Evi, Aspendos Antik Tiyatrosu, Şehzadebaşı Camii, Üsküdar 3. Ahmet Çeşmesi gibi tarihi eserlerin kopyaları yer aldı. Alandaki 2 İstanbul kahvehanesi ile 101 Kapalıçarşı dükkanı ise yabancıların büyük ilgisini çekti.

Organizasyonu düzenleyen California merkezli Pasifik Enstitüsü'nün Başkanı İbrahim Barlas, açılışta yaptığı konuşmada, 2009'da düzenlenen ilk festivale 30 bin, ikincisine 40 bin kişinin katıldığını belirterek, bu yıl 60 bin kişiyi hedeflediklerini söyledi.

Barlas; “Festivalimiz ciddi bir marka haline geldi. Festival için yaklaşık 400 kişi gönüllü olarak çalıştı. Los Angeles’ta yaşayan Anadolu kökenli geniş bir kitlenin yanı sıra Ermeni’si, Süryani'si, Arap'ı, Kürt'ü her milletten insan burada yaşıyor. Biz de Anadolu kökenlerini bir araya getiren bir festival yapıyoruz’’ dedi. Barlas, festivale katkılarından dolayı Başkan Melih Gökçek adına Ali İhsan Ölmez’e bir plaket takdim etti.

FOMGET ŞOVU...
Festivalde Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET Halk Dansları Topluluğu’nun stantlarda gerçekleştirdiği, Antalya’dan Mardin’e İstanbul’dan Van’a pek çok yöreden derlediği dansları Türk ve ABD’li izleyicilerin büyük ilgi ve beğenisini topladı. FOMGET’in son olarak ana sahnede yaptığı muhteşem gösteri izleyenlerce ayakta alkışlandı.

Bu arada standlarda yer alan çeşitli yöresel lezzetler ve tatlıların sunulduğu Türk mutfağı da büyük ilgi görürken, önünde uzun kuyruklar oluştu.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder